home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 117 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 11 apr 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Atlas van onzichtbare feiten : kaarten & infographics waardoor je de wereld anders gaat zien

Hoe zit het met geluks- en angstniveaus over de hele wereld? Waar liggen de onderzeese kabels, en wat zijn de scheepslijnen en vluchtelingenstromen? In dit boek wordt dit soort -vaak verborgen- big data in unieke kaarten en geavanceerde visualisaties gepresenteerd. Er zijn ruim 60 kaarten en afbeeldingen over de meest uiteenlopende maatschappelijk relevante onderwerpen verspreid over deze atlas, elk met een onderscheidende stijl, schaal en benadering. De afzonderlijke items zijn verzameld in thematische secties. Voor een leek is het wellicht lastig te lezen omdat op z’n minst enige voorkennis gewenst is van statistiek en grafieken.

Je vindt het boek in onze catalogus: Atlas van onzichtbare feiten / James Cheshire

Ondertussen op aarde…

Twee kinderen maken ruzie op de achterbank. Hun vader neemt ze mee op een reis door tijd en ruimte en laat ze zien dat ‘het verschil maken’ op kleine schaal begint, en dat de fouten van mensen in de geschiedenis niet herhaald moeten worden. Een origineel prentenboek over de mens, het universum en goeddoen op kleine schaal.

Je vindt het boek in onze catalogus: Ondertussen op aarde… / Oliver Jeffers

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!