home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 116 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 4 apr 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Judasvrouwen : verraad in het Derde Rijk

Hoe kwamen verraders in de Tweede Wereldoorlog tot hun daad? Dit boek reconstrueert de verhalen van tien vrouwen. De auteur werkte stapels dossiers van rechtbanken door om te doorgronden wat deze vrouwen dreef en hoe de dodelijke relatie tussen verraders en slachtoffers er precies uitzag.

Je vindt het boek in onze catalogus: Judasvrouwen / Helga Schubert

Het geweldige grote mensenboek : waarom grote mensen nooit meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf chips pakken als jij in bed ligt : een handboek voor kinderen

Boeken over hoe je kinderen moet opvoeden zijn er genoeg. Maar hoe moeten kinderen omgaan met hun ouders? Want Grote Mensen zijn best raar: ze zeuren dat jij je groente moet eten en pakken zelf chips als de kinderen in bed liggen. Ze willen ’tijd voor zichzelf’, maar gaan nooit eens lekker spelen. En terwijl ze zelf vastgekleefd zitten aan hun mobieltje, doen ze moeilijk over jouw schermtijd. Dit boek doet de geheimen van het doen en laten van Grote Mensen uit de doeken en geeft handige tips voor hoe kinderen met deze vreemde wezens om moeten gaan.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het geweldige grote mensenboek / Julie de Graaf

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!