home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 115 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 29 mrt 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Sluipschutters : dat moet je niet willen

De liefhebbers van het televisieprogramma ’Sluipschutters’ krijgen in dit boek een kijkje achter de schermen. De makers Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade, Jochen Otten en de crew vertellen over de vriendschap en de onderlinge dynamiek, over hoe een personage tot stand komt en wat er allemaal kan gebeuren op de set. Ze delen lijstjes van hun eigen favorieten: de beste scènes, de leukste bloopers, de origineelste props.

Je vindt het boek in onze catalogus: Sluipschutters / Leo Alkemade

De wereld van Sofie. Eerste deel, De filosofie, van Socrates tot Galileï

Zo’n dertig jaar geleden verscheen het dikke boek waarin jongeren en volwassenen op toegankelijke wijze in verhaalvorm de geschiedenis van de filosofie wordt verteld. De 15-jarige Sofie ontvangt daarin op een dag een mysterieuze bief met daarin de vraag: wie ben jij? En daarna een tweede: waar komt de wereld vandaan? Sofie wordt in een avontuur gestort dat haar leidt van vraag naar vraag en van verrassing naar verrassing.
Nu is er de strip die het nog toegankelijker maakt en die opnieuw geschikt is voor zowel jongeren als volwassenen.

Je vindt het boek in onze catalogus: De wereld van Sofie

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!