home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 114 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 21 mrt 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Rebels : het verzet van 75-plussers

‘Hoe gaat het met ons?’ Een bekende betuttelende vraag waar niet elke oudere op zit te wachten. Dit boek bevat verhalen van ouderen die voor zichzelf opkomen en die zich verzetten tegen betutteling. Zo is er Nadia die koppig blijft solliciteren, Monika die vurig blijft betogen en Mohamed die er alles aan doet om vooroordelen te doorprikken. Hiermee probeert Ann Peuteman aan te tonen dat de meeste 75-plussers zich ergeren aan de manier waarop hun generatie wordt behandeld.

Je vindt het boek in onze catalogus: Rebels / Ann Peuteman

Hoe vang je een regenboog?

Freya is dol op regenbogen, op de prachtige kleuren en de ronde vorm. Ze wil er zelf een hebben en besluit er een te gaan vangen. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn. Ze probeert van alles uit. Gaat het haar lukken?

Je vindt het boek in onze catalogus: Hoe vang je een regenboog? / Naomi Jones

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!