home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 112 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 28 feb 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent

Hoe vaker je een gedachte hebt, hoe frequenter je lichaam hier fysiek op zal reageren. Tom de Prest is manueel neurotherapeut en kinesioloog. Hij schreef een helder, begrijpelijk boek met illustratieve schema’s over de impact van emoties, gedachten en gevoelens op het lichaam – en hoe ze het denken beïnvloeden.

Je vindt het boek in onze catalogus: Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent / Tom de Prest

Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Poëziedebuut van Pim Lammers in een verzorgd uitgegeven bundel met daarin 55 gedichten rondom het thema ‘familie’. Een kind vraagt zich af of het de juiste ouders heeft, een kind gaat met mama naar het naaktstrand en verwondert zich over een aangekleed persoon en de stilte bij de ouders en oma over het gemis van opa. De gedichten zijn soms licht verhalend, waarbij rijmvormen op soepele en natuurlijke wijze zijn geïntegreerd. Toegankelijke poëzie waarbij humor en ontroering elkaar afwisselen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten / Pim Lammers

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!