home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 109 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 7 feb 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

This is what it sounds like : wat muziek met ons doet

Wat doet muziek met ons? Susan Rogers, één van de succesvolste vrouwelijke muziekproducers van de afgelopen eeuw, beantwoordt die vraag in dit boek. Als befaamd neurowetenschapper doet ze onderzoek naar muziekcognitie. In ‘This is what it sounds like’ combineert Rogers haar kennis over muziek en het menselijk brein met verhalen over haar ervaringen en ontmoetingen in de muziekindustrie. Ze laat zien hoe iedereen een unieke muzikale persoonlijkheid bezit, die veel verder reikt dan de voorkeur voor een bepaald genre.

Je vindt het boek in onze catalogus: This is what it sounds like / Susan Rogers & Ogi Ogas

Tokyo ghoul

Mangastrips zijn tegenwoordig erg populair. Voor wie het niet kent: dit is een Japanse stripvorm die vooral door jongeren gelezen wordt. Niet alleen de (zwart/wit)tekeningen zijn kenmerkend, ook de manier van lezen is bijzonder. Een mangastrip lees je namelijk van achter naar voren.
De bibliotheek heeft een aantal nieuwe mangaseries in de collectie opgenomen. Eén van die series is Tokyo Ghoul, over wezens die op mensen lijken maar zich voeden met mensen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Tokyo ghoul / Ishida Sui

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!