home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 108 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 1 feb 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

In liefde en oorlog

Ooit van een boeksical gehoord? Dat is een boek met een leestekst met op muziek ingesproken songteksten, die als QR codes zijn opgenomen en je via je smartphone kunt beluisteren. Het doel van deze uitgeverij is het publiceren van boeken met de lengte en amusementswaarde van speelfilms. Het verhaal leest als een speelfilm en is heel beeldend, je ziet de scènes zo voor je.
In het verhaal dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt en veel dialogen bevat, volgen we verschillende personen die proberen te overleven, zoals een gezin dat een drukkerij heeft en zowel het verzet als de Duitsers bedient. Of de jonge Thijs die twijfelt tussen de NSB en het verzet. En de joodse Rachel en de vriendelijke Duitse officier Heinrich die verliefd worden op elkaar maar wiens liefde onmogelijk lijkt.

Je vindt het boek in onze catalogus: In liefde en oorlog / Haye van der Heyden

Zo snel als een… : Ferry is zo snel als een Ferrari, want hij heeft ADHD!

Mensen met ADHD zijn net Ferrari’s: supersnel, maar soms iets te snel waardoor je de rode stoplichten niet op tijd ziet. ADHD heeft voordelen en nadelen. Met een goede ‘TomTom’ met tips kun je er beter mee omgaan. Dat is de kern van dit voorlichtingsboek voor kinderen. Rode lijn is het verhaal van de 10-jarige Ferry die naar de praatdokter gaat. Die legt uit wat ADHD is en leert Ferry wat hij er zelf aan kan doen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Zo snel als een… / Tirtsa Ehrlich & Jacqueline Hilbers

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!