home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 107 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 24 jan 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Historische wateratlas NL : de drijvende kracht van Nederland

Nederland worstelt al eeuwenlang met het water. Voor Nederland komt het water van vier kanten: vanuit de zee, via de rivieren, vanuit de lucht (regen) en vanuit de grond (grondwater). Er is veel nodig om dat te beheersen. Uit historisch bronnen blijkt dat twee factoren het succes van het watermanagement hebben bepaald: technisch vernuft, en polderend en organiserend vermogen. ‘Historische Wateratlas NL’ vertelt dit verhaal van Nederland Waterland.

Je vindt het boek in onze catalogus: Historische wateratlas NL / Martin Berendse & Paul Brood

Regenboogpanda

Een prentenboek over kleuren, chakra’s, jezelf mogen zijn, yoga en panda’s. Kleine Panda houdt van yoga met zijn vriendjes. Wanneer hij na een les verdrietig is omdat hij niet de kleuren en patronen heeft die zijn vriendjes hebben, vertelt mama panda hem alles over de kleuren van innerlijke schoonheid en verbondenheid. Achterin het boek zit een plaatje dat de verschillende chakra’s nog eens op een rijtje zet.

Je vindt het boek in onze catalogus: Regenboogpanda / Lisa Muchnik & Emilia Timmermans

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!