home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 106 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 17 jan 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Iedereen verslaafd?: een analyse van ons digitale gedrag

Sommige mensen lijken vergroeid te zijn met hun smartphone. Hoe komt dat eigenlijk? Filosoof, documentairemaker en schrijver Doortje Smithuijsen ging met die vraag naar klinieken, sprak psychologen en interviewde game-, porno- en Instagramverslaafden. In dit boek kijkt ze kritisch naar zichzelf en haar omgeving. In hoeverre verschilt de digitale afhankelijkheid van de moderne mens van die van ‘echte’ verslaafden? Waar ligt de grens tussen ‘normaal’ online gedrag en een online obsessie? Een analyse van de gevolgen van digitalisering en een kritische duiding van de huidige tijd.

Je vindt het boek in onze catalogus: Iedereen verslaafd? / Doortje Smithuijsen

De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Een bundel met sfeervolle korte verhalen voor kinderen. In de nacht brengt meneer Makkelie de dromen rond. De illustrator Alice Hoogstad tekende voor dit boek 14 prenten, 13 verschillende auteurs schreven er een verhaal bij. Met fantasievolle illustraties in kleur en verhalen van bekende auteurs zoals Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Annet Schaap.

Je vindt het boek in onze catalogus: De nachtlantaarns van meneer Makkelie

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!