home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 105 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 10 jan 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Het dictatorvirus : wat Poetin gemeen heeft met Napoleon, Hitler, Xi Jinping en Erdogan

Wat beweegt Poetin eigenlijk? En is zijn gedrag uniek of is het vergelijkbaar met andere dictators? Leiderschapstrainer Frank Schaper brengt in dit boek van eenendertig dictators de kenmerken en rolmodellen in kaart. Hij laat zien hoe hun leiderschapsstijl zich al eeuwenlang als een hardnekkig, kwaadaardig virus voortplant middels het rolmodel-effect. Saddam Hoessein imiteerde bijvoorbeeld Jozef Stalin. ‘Het Dictatorvirus’ geeft antwoorden op vragen als: ‘Waar kwam Hitlers grootheidswaan vandaan en van wie keek hij zijn jodenhaat en volkerenmoord af?’ Dit is een herziene herdruk van het boek uit 2015 vanwege de invasie van Oekraïne door Rusland. De geschiedenis herhaalt zich.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het dictatorvirus / Frank Schaper

Dwars door tijd en ruimte : reis mee op het schip van Galilei en de trein van Einstein

Een vermakelijk boek met feitjes en wetenswaardigheden over het thema tijd, geschreven aan de hand wetenschappelijke inzichten en belangrijke historische gebeurtenissen. De jonge lezer reist dwars door tijd en ruimte en ontdekt in dit boek onder meer hoe de eerste klokken werkten, waarom we jaren, uren en seconden hebben en hoe Einstein alle bestaande ideeën over tijd en ruimte overhoop gooide. En zelfs hoe je, een beetje, kunt tijdreizen.

Je vindt het boek in onze catalogus: Dwars door tijd en ruimte / Yannick Fritschy

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!