home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 104 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 20 dec 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Het mooiste boek van grote viezigheid: een onfrisse geschiedenis

Hygiëne, wie is er niet groot mee geworden? Wie denkt dat we tegenwoordig zo schoon zijn, moet maar eens denken aan corona of aan de schurft die momenteel rondgaat. Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van vuil, hygiëne, ziekten en medicijnen. Het neemt de lezers mee in een reis door de tijd en over de hele wereld langs de verschillende opvattingen over hygiëne. Daarbij deelt het grappige feitjes, zoals dat Napoleon urenlang in bad spetterde, dat chirurgen zelfs begin 19e eeuw hun handen niet wasten en dat er tijdens de barok muizen woonden in de pruiken van deftige dames.

Je vindt het boek in onze catalogus: Het mooiste boek van grote viezigheid / Piotr Socha

Fijn dat je er bent: handboek voor de moderne mantelzorger

Een boek met persoonlijke verhalen, tips en informatie over mantelzorg. Het boek bevat inleidende informatie en dertien verhalen van mantelzorgers over hun ervaringen. Behandeld worden vragen als: Waar haal je eigenlijk de tijd vandaan? Kun je nee zeggen tegen je familie? Wat wordt er precies van je gevraagd en hoe bereid je je daarop voor?

Je vindt het boek in onze catalogus: Fijn dat je er bent / Tijn Elferink en Jan van Houten

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!