home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 102 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 6 dec 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Etty Hillesum: het verhaal van haar leven

De Joodse Etty Hillesum (1914-1943) stond bekend om haar dagboeken en brieven. Ze dook nooit onder, terwijl ze in Amsterdam openlijk werd vervolgd door de nazi’s. In deze biografie schetst Judith Koelemeijer een beeld van de vrouw achter haar schrijven: haar rusteloze jeugd en beladen familiegeschiedenis.

Je vindt het boek in onze catalogus: Etty Hillesum: het verhaal van haar leven / Judith Koelemeijer

Walvissen aan wal

Op een dag besluiten alle walvissen uit alle zeeën en oceanen om aan land te gaan. Eerst vinden de mensen dit nog wel leuk. Maar na een tijdje zijn de walvissen niet langer welkom, want ze nemen teveel ruimte in. Dan komt de aap uit de mouw: de wateren zijn zo vervuild, dat walvissen er niet in kunnen leven. Prachtig origineel prentenboek over de gevolgen van milieuvervuiling voor mens en dier. Grote sfeervolle gedetailleerde natuurgetrouwe kleurenillustraties, veelal over dubbele pagina.

Je vindt het boek in onze catalogus: Walvissen aan wal / Nicholas Bland

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!