home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 101 – elke dinsdag nieuwe boeken

wo 30 nov 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

Levenslessen van 100-jarigen

De 100-jarigen die in dit boek hun levensverhaal vertellen, waren getuige van grote gebeurtenissen en veranderingen in de afgelopen eeuw. Ze hebben vaak vele tegenslagen weten te overwinnen, van dwangarbeid en gevangenschap tot het verlies van kinderen, ouders en geliefden. Als er iets opvalt aan hun verhalen, dan is het de veerkracht, levenslust en het optimisme waarover zij allen beschikken. Het zijn verhalen die inspireren en helpen relativeren. De interviews verschenen eerder in de Volkskrant.

Je vindt het boek in onze catalogus: Levenslessen van 100-jarigen / Marjon Bolwijn

De schoen van tien miljoen

Met de huidige inflatie is armoede een onderwerp waar je steeds meer over hoort. Diverse auteurs gingen met kinderen en hun ouders daarover in gesprek. Dat resulteerde in een verhalenbundel rond het thema armoede. De verhalen gaan o.a. over een creatieve oplossing met een glimlach, een achtbaan aan emoties, een pratende jas, een broodnodige geheime missie en een eenzame kostbare schoen.

Je vindt het boek in onze catalogus: De schoen van tien miljoen : en andere verhalen

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!