home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekentips voor de donkere maanden

do 26 nov 2020

De dagen worden korter en we brengen meer tijd binnenshuis door. Tijd voor mooie, aangrijpende en/of handige boeken die je naar een andere plek meevoeren! Het team van De tweede verdieping geeft je boekentips voor avonden vol leesplezier.

The Handsmaid’s Tale

BASE__COVER-OF

Gina (programmaleider Inhoud) vindt alles van Margaret Atwood goed. “Ze kan werelden scheppen met haar pen, geeft prachtige beschrijvingen van de natuur en zet je aan het denken over sociale misstanden. Op dit moment lees ik (nu pas!) Het verhaal van de dienstmaagd, dat veel lezers misschien wél als tv-serie (The Handmaid’s Tale, Hulu) hebben gezien. In een dystopisch Amerika zijn vruchtbare vrouwen enkel van waarde als broedmachines. Wie niet baart is óf man, óf waardeloos. Atwood ontving dit jaar de Belle van Zuylenring tijdens het International Literature Festival Utrecht (Ilfu). Ze twitterde erover.

De wereld rond

bol.com | In tijden van afnemend licht (ebook), Eugen Ruge | 9789044524246  | Boeken

Alleen al om de titel mag In tijden van afnemend licht van Eugen Ruge volgens Elselotte (communicatiemedewerker) niet op deze lijst met boekentips van het team ontbreken. “Een mooi boek over een Duitse familie uit de DDR. Je leest over de belevenissen van vier generaties, elk vanuit het eigen perspectief: terug naar de DDR, een vlucht naar Mexico, gevangenschap in een Russisch werkkamp, een kerstmaal. Daarmee krijg je in een notendop de geschiedenis van de DDR voorgeschoteld.” P.S. Dit boek is ook via de online bibliotheek te lezen.

Ook voor bakmoeders

BASE__COVER-OF

“Als de regen op de dakramen tikt en de wind om het huizenblok heen suist, merk ik dat ik meer rust heb om tijd voor mijn gezin binnenshuis te creëren”, vertelt Hillechien (communicatiemanager). “Een ‘bakmoeder’ ben ik niet, maar samen met mijn leergierige kinderen iets ontdekken, is een hit voor het hele gezin. In mijn zoektocht naar een boek dat interessant kan zijn voor zowel een 7-, 10-, en 13-jarige stuitte ik op Geluid: spannende proefjes met klank en geluid. Extra aansprekend voor ons gezin, gezien 3 van de 5 slechthorend zijn.”

Griekse mythologie

BASE__COVER-OF

Annemiek (oud-projectleider Taalvisite en Maatschappelijke stage) vindt de boeken van Rick Riordan altijd leuk. “In de zomer, maar zeker ook in de winter. Om in een hoekje zelf te lezen, maar ook heerlijk om (elkaar) uit voor te lezen. De Bliksemdief is een met veel humor geschreven fantasy verhaal gebaseerd op de Griekse mythologie. Officieel valt het onder de jeugdboeken, maar voor volwassenen is het boek minstens zo leuk. In dit eerste deel van de serie Percy Jackson en de Olympiërs ontdekt Percy dat hij de zoon is van Poseidon, de Griekse god van de zee.”

Welke boek ga jij lezen, zo voor het einde van het jaar? Laat het ons weten op Facebook/Instagram en vergeet ons niet te taggen met #dtvboekentip.