home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekentips van het team: eerste liefde

vr 18 feb 2022

Als je bij de bibliotheek werkt, lees je dan ook veel? Natuurlijk! Dat geldt in ieder geval voor vele medewerkers. En wie veel leest, geeft natuurlijk leestips, zodat je zelf met een mooi boek en een dekentje op de bank kan kruipen. We geven je boekentips over het thema ‘eerste liefde’. Heerlijk zwijmelen dus. Veel leesplezier!

Het Gulden Vlies van Thule van Thea Beckman

“Dit het eerste boek is waar ik volledig verliefd op werd, als omdat er een superschattig romantisch stuk in zit dat me altijd is bij gebleven,” vertelt vrijwilliger Ilona Veldhuis. Het Gulden Vlies van Thule is het derde deel van een trilogie van Thea Beckman, uitgegeven in 1989.Een wat ouder boek dus, maar blijkbaar niet minder mooi!

De Reiziger-serie van Diana Gabaldon

Miljoenen mensen wereldwijd lazen deze serie die ondertussen ook op televisie te zien is via Netflix, ‘Outlander‘. Vrijwilliger Rita raadt de boeken aan. “Vooral het eerste deel gaat ook over de liefde die ze vindt, daarnaast is het ook een mooi historisch boek.” Het verhaal gaat over Claire Randall, een verpleegster die na de WO II plotseling in 1743 terechtkomt. 

Verwante stemmen van Vikram Seth én de gedichten van Ingmar Heitze

Verwante stemmen was het eerste boek dat ik kreeg van de man die 15 jaar mijn geliefde was,” vertelt Gina, onze programmaleider Inhoud. ‘Het gaat over twee mensen die zielsveel van elkaar houden maar elkaar niet kunnen bereiken. Verder denk ik aan de gedichten van Ingmar Heytze.”

Nog een tip van Gina: “Liefde, als dat het is van Marijke Schermer. Terwijl alle volwassenen worstelen met de liefde definieert de puberdochter, die de liefde voor het eerst ervaart, de liefde zo raak: gewoon, je bestaat. Je hoeft niets te zeggen, niets bijzonders te doen, maar je bent er. Mooi!”

Edine van Mark Groenen

“Ik dacht aan dit boek omdat dit mijn eerste ervaring was met het ‘magisch realisme’ een richting in de literatuur en kunst waarbij de werkelijkheid wordt verbonden met een andere werkelijkheid. Al lezende hallucineer of droom je mee met de hoofdpersoon uit het verhaal. een bijzondere ervaring en dus ook een soort eerste liefde.” Aan het woord is medewerker Judith: “In dit boek draait alles om Edine. Ze is samen met haar vriend op reis, ze doen een cruise. Na een (voor hem) nogal beschonken avond, is ze spoorloos verdwenen.”

BASE__COVER-OF

Norwegian Wood van Haruki Murakami

Communicatiemedewerker Elselotte is dol op romans en boeken over liefde. “Het eerste boek wat mij te binnen schiet bij ‘Eerste liefde’ is Norwegian Wood van Haruki Murakami. In dit boek over een student in Japan die verliefd wordt en een enorm verlies te verwerken krijgt, zit liefde in elke zin verweven. Pijnlijk en kwetsbaar, maar ook erg mooi en spannend.”