home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekentips van het team

di 21 sep 2021

Veel activiteiten beginnen weer, maar vergeet niet regelmatig even rust te pakken en in een boek te verdwijnen! Bijvoorbeeld met deze boeken die ons team je tipt, ter inspiratie.

Mysterie en intriges

Strategisch adviseur Gemma is helemaal fan van dit “Geweldig mysterieuze boek in een prettige leesstijl met een knipoog naar het magisch realisme. Ik heb er van genoten!”: Kafka op het strand, Haruki Murakami.

Het verraad van Montverre van Bridget Collins mag ze ook graag lezen: “Dit boek leest als een spannende thriller en wekt voortdurend je nieuwsgierigheid naar de samenhang tussen alle intriges en persoonlijke verhoudingen.”

Young Adult-boeken: daar mag je onze pedagogische medewerker Annelien voor wakker maken. Met name de Mistborn trilogie van Brandon Sanderson kon ze maar niet wegleggen.

  1. Het laatste rijk
  2. De bron der verheffing
  3. De held van weleer

Wat gebeurde er in 1942?

Communicatiemanager Hillechien raakte geïntrigeerd door Rosa’s oorlog van Tanya Commandeur. “Het gaat over een jonge vrouw in het Rotterdam van 1942 die zich ontfermt over een man die zijn geheugen kwijt is. In Katendrecht, de rosse buurt waar de Duitsers liever niet komen…”

Mijn naam is Nadra, van Elle van Rijn, is supermooi geschreven, maar is geen boek om vrolijk van te worden. “De vijfjarige Bertha Hertogh wordt – ook in 1942! – in Indië door een islamitische familie geadopteerd en acht jaar later door haar Nederlandse ouders weer opgeëist. Wat zij toch allemaal heeft meegemaakt…”

Bekijk ook alle andere boekentips!