home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boek van de Maand: In de schaduw van een vriend

wo 1 feb 2023

In het nieuws merk je het al dat de verkiezingen voor de Provinciale Staten eraan komen. Vandaar dat we deze maand kiezen voor een politieke roman: In de schaduw van een vriend door Maarten Asscher.
En over politiek gesproken: op vrijdagavond 24 februari komt Tweede Kamerlid Lisa Westerveld een lezing geven over het dichten van de kloof tussen politiek en burger.

Over het boek

Een politieke roman over vriendschap, morele dilemma’s en een een old boys network dat onder druk komt te staan. Onderzoeksjournaliste Kyra van Egmond schrijft een kritisch portret van het rechtse Tweede Kamerlid Xavier Wiegers. Daartoe wil ze ook zijn studievrienden interviewen, verenigd in de kleine maar nog altijd hechte jaarclub ‘Honey Ball’ , maar tot Kyra’s frustratie sluit de vriendenkring zich als een schelp voor haar nieuwsgierigheid. Tegelijk heerst er onder zijn vrienden wel degelijk onvrede over Wiegers’ reactionaire denkbeelden. Aan de vooravond van de veertigjarige jubileumviering van de jaarclub is het dan ook niet zozeer de vraag of de vriendschap schade gaat oplopen, maar hoe groot de averij zal zijn.
Bron: Bookarang

Recensies

  • Volkskrant – Maarten Asscher geeft een verrassend antwoord op de vroeg hoeveel druk een vriendschap aankan
  • Trouw – Het rommelt in de corporale vriendenclub

In beeld

Marcel Möring interviewt Maarten Asscher