home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boek van de maand: Het geluk van de wolf

za 1 jan 2022

Het geluk van de wolf van Paolo Cognetti is Boek van de Maand januari in bibliotheek De tweede verdieping. Het boek sluit aan bij ons maandthema Klaar voor de start: over in beweging komen en vitaal in het leven staan.

Over het boek

Net als in het succesrijke ‘De acht bergen’ speelt deze roman zich af in de bergen van de Valle d’Aosta. Fausto is een 40-jarige schrijver. Hij ontvlucht Milaan en trekt zich terug in Fontana Fredda, een klein skidorp. Hij hoopt er tot rust te komen en zijn scheiding te verwerken. Hij zit financieel aan de grond en gaat aan de slag als kok in het restaurant van Babette – een verwijzing naar ‘Babette’s feestmaal’ van Karen Blixen. Het is er druk: in de wintermaanden zijn er veel skiërs die het restaurant bezoeken. Hij leert er de 27-jarige Silvia kennen. Zij dient op. Zij heeft haar studies opgegeven en is op zoek naar zichzelf. De twee worden verliefd. Maar het is onzeker of de liefdesrelatie zal blijven duren. In de bergen gelden nu eenmaal andere wetten dan in de stad. Fausto vindt geleidelijk aan zichzelf terug en beseft de waarde en het belang van vriendschap en liefde. De echte protagonist van het boek is de natuur. Toevluchtsoord, gevaar, uitdaging, broodwinning: elk van de personages stelt zich de bergen voor al naargelang van zijn eigen wensen.
Bron: nbdbiblion

Recensies

  • Trouw – Ook de nieuwe Cognetti speelt in de bergen, maar nu zet hij relaties, en niet eenzaamheid, centraal (lezen na inloggen)
  • De morgen – De bergen zijn weer prominent aanwezig, maar Cognetti verweeft ze nu met andere thema’s

In beeld

Interview met Paolo Cognetti over De acht bergen