home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Beleef de voorjaarsvakantie in de bieb

ma 21 feb 2022

Vakantieeeeetijd! Kom in de voorjaarsstemming in de bieb met de leukste activiteiten voor jeugd. Weer of geen weer: kom rappen, leer alles over journalistiek en vragen stellen of kruip lekker op een van de zitplekjes en luister naar een mooi verhaal. Zien we je snel?

Ouder-kindochtend

Tijdens de ouder-kindochtend (0-3 jaar en (groot)ouders) op woensdag 2 maart van 10.00-11.00 uur hebben we het over emoties. Lachen, brullen, huilen en heel veel plezier – alles komt voorbij! Je hoeft je niet aan te melden. Alvast lezen over emoties? Je vindt op onze website boekentips.

Kidsredactie | Vragen stellen

Op woensdag 2 maart van 15.30-17.00 uur leren kinderen (8+) van een echte journalist hoe je goede vragen stelt. De gemeenteraadsverkiezingen komen er namelijk aan en de meneren en mevrouwen die de beslissingen maken in Nieuwegein, mogen goed aan de tand gevoeld worden… De toegang is gratis voor leden. Meer info vind je hier!

Rapworkshops

Wilde jij altijd al een eigen rap maken? In de voorjaarsvakantie kun je leren hoe je dat doet. Op donderdag 3 maart zijn er in samenwerking met MOvactor twee workshops rappen.


Van 13.00 – 14.00 uur is er een workshop voor 8 – 12 jaar. Meld je hier aan.
Van 14.30 – 15.30 uur is er een workshop voor 12+. Meld je hier aan.

Voorleesfeest

Elke donderdagmiddag is het van 15.30-16.00 uur voorleesfeest in de bibliotheek. Kruip even lekker op schoot of ga zitten in een fijne stoel. Luister naar gloednieuwe verhalen of een bekende klassieker. Na het voorlezen maken we er een feestje van met elkaar en doen we een leuke activiteit die past bij het verhaal.