home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Avond van de Raad in de bieb

di 31 mei 2022

Wat hebben potjes ‘stoepranden’, nieuwe en oude raads- en fractieleden, cultuur, een hoop boeken en vier samenwerkingspartners met elkaar gemeen? Op maandagavond 23 mei waren ze allemaal in de bieb te vinden! Movactor, SportID, DE KOM en bibliotheek De tweede verdieping organiseerden samen een avond voor raads- en fractieleden. Om kennis te maken, onze samenwerkingen te laten zien en… elkaar te inspireren om de inwoners van Nieuwegein nog meer in hun kracht te zetten.

Samen de stad opschudden

De talenten van ’t JoNg (het jeugdorkest van DE KOM) zorgen met Beethoven, de Beatles en Tchaikovsky voor een warm welkom. Daarna wordt de avond geopend door bibliotheekbestuurder Roel Zuidhof. “We willen de inwoners van Nieuwegein gezonder, sterker en gelukkiger maken. Dat bereiken we met cultuur, ontspanning, een leven lang leren en ontwikkelen, sport, educatie en taalvaardigheid. Maar ook de bestrijding van eenzaamheid. Samen met de inwoners van Nieuwegein kunnen we de stad goed opschudden!”

In rondes van 20 minuten konden de raads- en fractieleden daarna in groepen aanschuiven bij de organisaties. Een strak schema, maar door creatieve oplossingen kon er verteld worden over een greep uit de programma’s en projecten. Zoals de MQ-scan tijdens gymlessen en het schoolvoetbaltoernooi van SportID, de ‘mannen met pannen’ en 4YOUth van Movactor, de Nieuwegeinse Buurtsoap en cultuurcoaches van DE KOM en de Digibrigade en miniconferentie Positieve Gezondheid van de bieb.

Na vier rondes, scherpe vragen en een gezellige borrel gaan alle aanwezigen gaan naar huis vol nieuwe ideeën!

Ook samenwerken

Nieuwsgierig naar alle partners van de bibliotheek? Kijk dan op deze pagina. Of heb je een idee voor een gezamenlijke activiteit en/of interesse om langdurig met ons samen te werken? Stuur dan een e-mail naar info@detweedeverdieping.nu en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.