home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Sabine Zwaan

Sabine Zwaan

Wie ik ben

Ik ben Sabine Zwaan, geboren in 1990, en ben werkzaam op een school als leerkracht en taalcoördinator.

Waarom ik ben gaan schrijven

Schrijven is iets wat ik altijd voor mezelf deed. Ik vind het een ontspannende hobby. Tijdens de cursus taalcoördinator kreeg ik te horen dat een verhaal eigenlijk niet af is als niemand het leest. Daarom besloot ik mijn eerste afgemaakte verhaal naar een uitgever te sturen.

Mijn manier van schrijven

Ik begin aan een verhaal, omdat ik heel veel ideeën heb. Halverwege het verhaal raakt mijn inspiratie op en weet ik niet meer welke kant ik op wil. Ik laat het even een paar maanden liggen en kijk er dan opnieuw naar. Ik hou van een vlotte schrijfstijl. Er gebeurt veel in mijn verhalen waardoor het lekker wegleest.

Mijn schrijftip voor anderen

Oh, ik heb tig tips, maar dat betekent niet dat het altijd werkt. Graag deel ik er een paar: Ik heb er iemand anders naar laten kijken, omdat ik sommige schrijffouten niet kon ontdekken. Als ik geen inspiratie meer heb, dan leg ik het verhaal even weg tot er weer wat te binnenschiet. Op een gegeven moment moet ik stoppen met alle zinnen veranderen. (Elke keer als ik het doorlees, wil ik weer de zinsbouw veranderen waardoor er geen bal meer van klopt.)

Mijn boeken