home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Margot Bavinck-Rompa

Margot Bavinck-Rompa

Wie ik ben

Ik ben geboren in Dongen, studeerde aan de Academie Mens-Arbeid en volgde de opleiding MO Nederlandse taal- en letterkunde. Ik heb veel verschillende banen en baantjes gehad variërend van chauffeur tot projectleider maar de meest belangrijke waren schoolbegeleider en productontwikkelaar. Met leerlingen, ouders en docenten werken enerzijds en als taalkundige onderwijsproducten ontwikkelen samen met mensen uit de techniek anderzijds. Nu ben ik met pensioen en ben voornamelijk bezig met redigeer- en herschrijfwerk, schrijven, met name gedichten, en schilderen.

Waarom ik ben gaan schrijven

Vroeger zat ik altijd met mijn neus in een leesboek en probeerde met wisselend succes verhalen te schrijven. Teksten schrijven op bestaande liedjes ging mij beter af, gedichtjes, cabaretteksten, parodieën, voordrachten, kortom mappen vol materiaal. Ik heb nooit gedacht aan uitgeven: niet goed genoeg en geen tijd. Nu ligt er een eerste officieel uitgegeven bundel ‘Voor een Glimlach’. Eindelijk heb ik me over de streep laten trekken en ik ben er trots op.

Mijn manier van werken

Als ik iets meemaak, als iets, een situatie of iemand me raakt wil ik dat in woorden vangen. In de taal van sferen, gedachten, emoties. Het helpt me met verwerken, er zicht op te krijgen, anderen ermee te troosten of te laten lachen. Afgezonderd op mijn kamer schrijf ik mijn hoofd leeg. Ik kauw op gedachten, emoties en probeer ze te vangen in woorden, metaforen, rijmsels, klankkleuren. Zo ontstaat er iets. Vaak werk ik met uitsmijters: een onverwachte wending, iets absurds, iets vervreemdends. ’s Nachts als er weinig of geen andere prikkels zijn, kan ik me verliezen in het bouwen aan een one-liner, een gedicht of tekst. Naast mijn bed ligt een opschrijfboekje en een zacht potlood met een scherpe punt. Een pen laat het ’s nachts altijd afweten evenals een hard potlood.

Mijn schrijftip voor anderen

Werk met tegenlezers, geen meelezers. Sta open voor hun feedback.

Mijn boeken