home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Linda van Rossum

Linda van Rossum

Wie ik ben

Mijn naam is Linda van Rossum geboren op 8 februari 1980 in IJsselstein. Als snel vertrok ik met mijn ouders naar Nieuwegein. Ik ben er nog wel een paar jaar  tussenuit geweest maar sinds 17 jaar ben ik weer woonachtig in Nieuwegein. Ik woon samen met mijn kat Marley. 
Ik werk als holistisch gezinstherapeut en kindercoach in mijn praktijk Full Joy Coaching in Nieuwegein. 

Waarom ik ben gaan schrijven

De reden dat ik ben gaan schrijven is omdat ik kinderen graag wil leren mediteren en mooie onderbewuste boodschappen wil meegeven hoe ze in het leven mogen staan en hoe ze zelfliefde kunnen ervaren. Meditatie helpt om innerlijke rust te vinden, het helpt tegen burn out, slapeloosheid en het helpt je o.a. bewust te worden van gevoelens. Schrijven heb ik als kind al leuk gevonden, ik won regelmatig tijdens de kinderboekenweek een prijs voor het leukste verhaal. Ik heb altijd een boek willen schrijven en nu ben ik hierin mijn hart gaan volgen om een kinderboek te schrijven. Het is een mooie manier om kinderen ook een les mee te geven die ze in hun leven kunnen toepassen. 

Mijn manier van werken

Schrijven is leuk en ontspannend. Ik vind het heerlijk om met een lekkere kop thee, rustige muziek en een kaarsje aan te schrijven. Tuurlijk zijn er momenten dat er geen inspiratie is. Dan stop ik en pak het op een ander moment weer op. Als ik begin met schrijven ga ik zitten en op een gegeven moment stroomt het gewoon.

Mijn schrijftip voor anderen

Volg altijd je hart. Schrijf op wat je voelt en waar jij je prettig bij voelt. Als je even geen inspiratie hebt, laat het los. Het komt vanzelf weer naar boven. Forceer niks. Laat een ander jouw tekst lezen, of in mijn geval voor een kinderboek, lees de verhalen voor aan kinderen en vraag wat ze ervan vinden. De beste feedback die je kan krijgen is van jouw doelgroep. Geniet vooral tijdens het proces.

Mijn boeken

  • Marley en de magische levensboom