home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Hens Hauer

Hens Hauer

Wie ik ben

Zoals hierboven vermeld, mijn naam is Hens Hauer. Geboren in 1947 te Utrecht. Een tijd waarin het nog mogelijk was, tussen slechts enkele auto’s op straat, tegen een bal te trappen en op de stoep te knikkeren. Na 10 jaar Harderwijk en het vervullen van de dienstplicht keerde ik terug naar mijn geboorteplaats, waar van 1968 tot halverwege 2010 werd gewerkt voor de gemeente, in diverse functies. Wonen was een ander verhaal. Na een korte tussenstop in Maarssenbroek werd in 1980, samen met mijn echtgenote, verkast naar Nieuwegein, waar twee dochters opgroeiden en we na het uitvliegen van beide dames, als opa en oma van twee kleindochters, nog steeds wonen.

Waarom ik ben gaan schrijven

Ondertussen meer dan dertig jaar geleden vertrouwde een collega me toe dat ik een vlotte, lekker leesbare schrijfstijl had. Daar moest ik beslist iets mee doen. Het heeft me al die tijd bezig gehouden, maar verder dan wat aantekeningen en korte startpogingen is het nooit gekomen. Er gonsde wel steeds een verhaal, dat beslist verteld moest worden, door mijn hoofd, maar pas na pensionering ben ik er eens goed voor gaan zitten en heb nu 4 boeken op mijn naam.

Mijn manier van werken

Eerst werd alles wat spontaan bij me binnenkwam, of onderweg werd waargenomen, in een boekje genoteerd. Nu is “notities”, in de mobiele telefoon, daar ideaal voor. Er kunnen maanden voorbij gaan voor het plot voldoet aan de door mij gestelde eisen, maar dan is het ook de hoogste tijd om de eerste bladzijden uit te typen, waaraan in de maanden daarna nog veel gesleuteld zal worden. Tijdens het schrijven worden allerlei onvoorziene verwikkelingen en personages toegevoegd. Voor ik tevreden ben is het gehele manuscript minimaal dertig keer doorgespit en wordt constant geschrapt en toegevoegd. Domme taalfouten en te lange, of slecht lopende zinnen worden aangepast. Er blijven altijd onduidelijke zaken of storende dingetjes over waar als schrijver blind overheen wordt gelezen. De hoogste tijd om kritische proeflezers in te schakelen: vrouw, dochters en vriend Albert.

Mijn schrijftip voor anderen

Blijf in jezelf geloven. Denk goed na over kritiek en verbeter jezelf. Kies het juiste genre want we kunnen niet allemaal een bloedstollende thriller schrijven.

Mijn boeken