home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Frank Geerds

Frank Geerds

Wie ik ben

Mijn naam is Frank Geerds en ik woon sinds 2006 met veel plezier in Nieuwegein, getrouwd en we hebben twee dochters. Ik groeide op in Dronten en ging studeren in Utrecht. Als tiener schreef ik al korte verhalen, gedichten en songteksten voor de schoolband.

Waarom ik ben gaan schrijven

De inspiratie voor deze roman heb ik gehaald uit het leven van mijn jongere broertje Jan, die op zestienjarige leeftijd overleed. Bijna twintig jaar na het verlies van mijn broertje begon ik te werken aan dit verhaal. De gezinsvakanties aan het strand van Schoorl, het UMC Groningen en het Ronald McDonald Huis, dat jarenlang als tweede thuis diende, is het decor van dit werk. Na het schrijven heb ik het manuscript drie jaar weggelegd om daarna te heroverwegen, te herschrijven en weer een jaar later te publiceren.

Mijn manier van werken

Ik heb voordat ik ga schrijven het karakter van het boek in mijn hoofd en ook de grote lijnen van het verhaal. Daarnaast bepaal ik vanuit welk perspectief ik ga schrijven. Daarna ga ik zitten en begin te schrijven, ongeveer 2 uur achter elkaar. Iedere avond een half jaar tot driekwart jaar lang. In een aantekeningenschrift houd ik de hoofdlijn vast en maak ik aantekeningen als geheugensteuntje. Daarnaast laat ik een paar mensen om mij heen meelezen.

Mijn schrijftip voor anderen

Schrijf vooral voor jezelf. Houd je tijdens het schrijven niet bezig met wat anderen van je verhaal zullen vinden, dat belemmert je in je creativiteit en in wat je echt papier wilt gaan zetten.

Mijn boeken

  • Mesija