home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

auteurs

Deborah Hendrik

Deborah Hendrik

Wie ik ben

Mijn naam is Deborah Hendriks. Ik ben in 2006 in Nieuwegein geboren en studeer momenteel Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek in Leeuwarden. Daar woon ik ook op kamers en ben lid van een studentenvereniging waar ik veel van mijn vrije tijd mee doorbreng.

Waarom ik ben gaan schrijven

Schrijven is iets wat ik al doe sinds ik een klein meisje was. Zodra ik het kon, was ik altijd al bezig in schriftjes of op losse blaadjes. Het is voor mij altijd een soort uitlaatklep geweest wanneer ik ergens mee zat en niet zo goed wist hoe ik het moest verwoorden. Echt een boek gaan schrijven is voor mij begonnen tijdens de coronapandemie, toen de laptop boven kwam te staan voor de online lessen. Naast mijn familie had ik eigenlijk nauwelijks contact met de buitenwereld, dus om de tijd te doden na de online lessen begon ik mijn fantasieën op papier te zetten.

Mijn manier van werken

Mijn manier van werken is experimenteren en aftasten waar ik heen kan gaan. Ik heb van tevoren niet echt een plan over hoe en wat, en ik zie wel waar het naartoe leidt. Al heb ik vaak wel een paar cruciale punten die ergens aan bod moeten komen. Wanneer ik na eerdere versies tevreden ben met het verhaal, begin ik te werken aan zaken zoals ‘foreshadowing’. Tijdens het werken sta ik mezelf ook toe om afgeleid te raken door andere projecten, maar meestal kom ik toch terug bij het oude vertrouwde en ga ik daar weer mee verder.

Mijn schrijftip voor anderen

Ik denk dat het belangrijkste voor het verhaal is dat je zelf plezier beleeft aan het schrijven. Laat de zinnen slecht verlopen, stel desnoods een doel van één woord per dag. Maar laat je fantasie lekker de vrije loop gaan alsof niemand anders dan jij het ooit zal lezen. En als dat wel zo is, dan kun je altijd nog een verbeterde versie (of zelfs 13 verbeterde versies) schrijven.

Mijn boeken

  • Multicolors : het einde van de vrede