home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Alle zomeractiviteiten voor de jeugd op een rijtje

di 9 jul 2024

Deze zomer is er zo veel te doen in de bieb! Of nu het zonnetje schijnt of het hard regent, je hoeft je niet te vervelen. Hieronder vind je een handig overzicht van alle zomeractiviteiten voor de jeugd. Bekijk ook de agenda voor het complete overzicht van al onze activiteiten.

Neem ook een kijkje bij alle zomeractiviteiten, georganiseerd door Kinderplatform Nieuwegein!

Programma zomeractiviteiten de Bibliotheek Nieuwegein

 • Proefdag Stadshuis
  Wanneer: Vrijdag 19 juli – 10.00 – 22.00 uur
  Het Stadshuis wordt dit jaar verbouwd. Begin juni ging het eerste verbouwde deel open. Tijd voor een feestje! Op vrijdag 19 juli laten de gezamenlijke partners je kennismaken met de nieuwe omgeving. Doe mee aan workshops en geniet van diverse optredens.
 • Teken jouw fantastische vakantielogeerpartij!(5+)
  Wanneer: Dinsdag 23 juli – 10:30-11:30 uur
  Tijdens deze tekenworkshop met kinderboekenillustrator Aron Dijkstra verzin je iets wat jij graag met opa, oma of iemand anders gaat doen als je daar deze vakantie zou gaan logeren. Daarna laat je jouw fantasie daarop los!
 • Hoe overleef ik een zomeravond?
  Wanneer: Donderdag 25 juli van 19.00 -21.00 uur
  Kom je ook vakantie vieren bij het zomerfeest? We lezen voor uit de leukste vakantieboeken. Ontdek ook de knutselactiviteiten, zomerspelletjes, het kampvuur met verhalen, muziek en nog veel meer!
 • Open Lab (8+)
  Wanneer: Zaterdag 13 en 27 juli en 10 augustus van 14:00 tot 16:00 uur
  Tijdens het Open Lab kunnen kinderen en (groot)ouders samen zelf aan de slag in het Open Lab! Je kunt vrij spelen en experimenteren met de materialen die klaarstaan. Ga aan de slag met de 3D-pen, elektrische circuits of maak een stop-motionfilmpje.
 • Meertalig kinderboekenfeestje
  Wanneer: Dinsdag 30 juli van 10.30 tot 11.30 uur
  Kom luisteren naar verhalen in verschillende talen. Na het voorlezen kunnen kinderen een eigen verhalenkistje maken. Welk zomerverhaal stop jij in het kistje en in welke taal is het geschreven?  Aan wie geef jij je verhalenkistje cadeau?
 • Zomerkunstwerk maken met natuurmaterialen
  Wanneer: Donderdag 1 augustus van 15:00 tot 16:00 uur
  Maak een zomerkunstwerk met allerlei materialen uit de natuur. Wat vind je allemaal in de natuur in de zomerperiode? Kom het ontdekken en maak je eigen kunstwerk.
 • Zomer voorleespicknick
  Wanneer: Dinsdag 6 augustus om 10:30 tot 11:30 uur
  Luister lekker in het zonnetje de leukste voorleesverhalen. Na het voorlezen gaan we een eigen fruitspiesje maken en natuurlijk ook genieten van lekker fruit.
 • Zomerbingo
  Wanneer: Donderdag 8 augustus van 15:00 tot 16:00 uur
  Het rad gaat draaien… Spannend! Heb jij al bingo? Wie als eerste alle plaatjes heeft aangekruist, roept keihard: ‘Bingo!’
 • Kinderboekenfeestje
  Wanneer: Dinsdag 13 augustus van 10.30 tot 11.30 uur
  Ga mee op ontdekkingsreis langs bijzondere werelden uit mooie kinderboeken. Luister naar het verhaal van de man met de zeegroene ogen en knutsel daarna gezellig mee. We maken flessenpost met materialen die je aan het strand vindt.
 • Workshop 3D-printen
  Wanneer: donderdag 15 augustus van 14:00 – 16:00 uur
  Print je eigen 3D-souvenir. Wat is jouw fijnste herinnering aan de zomer? Samen ontwerpen we een souvenir om daaraan te blijven denken en printen we dit met de 3D-printer.

Alle kinderactiviteiten in Nieuwegein deze zomer

Klik op de afbeelding hieronder om hem te vergroten.