home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Agenda

ma 11 nov 2024

14.30 - 16.00 uur

Stadshuis

PLUS-café: Jij eerst – Week van de Mediawijsheid

Deze maand draait het allemaal om jezelf op de eerste plaats zetten. Hoe zorg je goed voor jezelf in een digitale wereld vol valkuilen? Hoe herken je een veilige website of een twijfelachtig linkje? Maar “Jij Eerst” betekent ook aandacht voor je eigen welzijn, vooral als je zorgt voor een dierbare als mantelzorger. Hoe geef je jezelf de ruimte en tijd die je nodig hebt, zonder dat je zorgtaak je volledig opslokt? 

Op maandag 11 november, in de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) hebben we het over online oplichting. Er is online ontzettend veel leuks te beleven. Alleen kunnen er ook online oplichters actief zijn, net als in het dagelijks leven. Veel mensen, jong en oud, zijn bang om slachtoffer te worden van online oplichting. Wat wordt er bedoeld met termen als phishing, spoofing of hulpvraagfraude? Tijdens deze workshop gaan we samen kijken hoe je verschillende vormen van online oplichting herkent. En misschien nog wel belangrijker: we gaan leren hoe je veilig kunt zoeken. Hoe herken je een veilige website? En hoe controleer je een twijfelachtig linkje? 

Meer lezen

PLUS-café

Het PLUS-café is het lifestyle-café voor bewuste 55-plussers uit Nieuwegein en omgeving, met activiteiten en workshops rondom gezondheid, lifestyle, cultuur, digitale media of de actualiteit.