home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Agenda

ma 4 nov 2024

14.30 - 16.00 uur

Stadshuis

PLUS-café: Jij eerst – Mohammed Benzakour

Deze maand draait het allemaal om jezelf op de eerste plaats zetten. Hoe zorg je goed voor jezelf in een digitale wereld vol valkuilen? Hoe herken je een veilige website of een twijfelachtig linkje? Maar “Jij Eerst” betekent ook aandacht voor je eigen welzijn, vooral als je zorgt voor een dierbare als mantelzorger. Hoe geef je jezelf de ruimte en tijd die je nodig hebt, zonder dat je zorgtaak je volledig opslokt? 

Op maandag 4 november hebben we een speciale gast: opiniemaker en schrijver Mohammed Benzakour. In maart verscheen het nieuwe non-fictie boek van hem genaamd De Reus uit de Rif over zijn vader. Bij groot publiek raakte hij bekend door zijn boek Yemma, over zijn moeder die na een herseninfarct in het verzorgingstehuis belandde. Hij was jarenlang haar mantelzorger. Mohammed Benzakour komt bij ons langs in het Plus-café om het over zijn boek te hebben en over hoe het is om mantelzorger te zijn.

Meer lezen

PLUS-café

Het PLUS-café is het lifestyle-café voor bewuste 55-plussers uit Nieuwegein en omgeving, met activiteiten en workshops rondom gezondheid, lifestyle, cultuur, digitale media of de actualiteit.