home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Week van Lezen en Schrijven – Nieuwegeinse woordzoeker

ma 31 aug 2020

Help je mee om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken? 

Doe dan mee met de Nieuwegeinse woordzoeker en win een e-reader! 

In Nieuwegein wonen meer dan 7.500 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Gelukkig zijn er veel manieren om te oefenen met lezen en schrijven! Zo vind je in de bibliotheek en door heel Nieuwegein verschillende hulpmiddelen en instanties. 

Ieder jaar, tijdens de Week van Lezen en Schrijven, besteedt de bibliotheek extra aandacht aan laaggeletterdheid. Dit jaar doen wij dat in de vorm van een woordzoeker.  

Een woordzoeker?! Ja, een woordzoeker! En dit is hoe het werkt: Bij de bibliotheek en op een aantal andere openbare plekken in Nieuwegein hangt een poster met verschillende woorden die te maken hebben met taal. De woorden zijn alleen niet compleet: er ontbreekt een letter. Weet je welke letter er ontbreekt? De ontbrekende letters vormen samen een woord en zo vullen we samen Nieuwegein met taal! 

De flyer met het antwoordformulier kun je vanaf zaterdag 5 september ophalen in de bibliotheek. Het antwoord inleveren kan tot 15 september. De winnaar maken we tijdens de Taalbrigade op 18 september bekend! 

Ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden… De prijzen: 

  • 1e prijs: Kobo e-reader (t.w.v. € 100,-) 
  • 2e prijs: Boekenbon (t.w.v. € 50,-) 
  • 3e prijs: Bibliotheek jaarabonnement (t.w.v. € 45,-) 

De Week van Lezen en Schrijven duurt dit jaar van 7 t/m 13 september.