home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Laat je inspireren over bewegen en gezondheid

wo 1 sep 2021

Nieuwegein is voor de derde keer host van de NOC*NSF Nationale Sportweek (17 t/m 26 september). Doel van die week is het om zo veel mogelijk mensen te inspireren om te bewegen en te sporten. Ook bibliotheek De tweede verdieping biedt in deze sportieve week allerlei informatie en inspiratie over bewegen en gezondheid:

  • Op donderdag 16 september is er in Galecop een health check in de vorm van een gezellige, ontspannen wandelroute. Onderweg vind je allerlei onderdelen waarbij je inzicht krijgt in je gezondheid. Natuurlijk is er ook aandacht voor cultuur, inspiratie en zorgen voor jezelf. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier en begint bij Buurtplein Galecop. Zin om mee te lopen? Reserveer dan vooraf een tijdslot (start is van 11.00 uur tot 14.15 uur elk kwartier mogelijk) op www.detweedeverdieping.nu/agenda. Voor de eerste 120 aanmelders ligt een goodie bag klaar. De health check wordt georganiseerd door De tweede verdieping, MOvactor, SportID en Fysiotherapie Galecop.

  • Op maandag 20 september (14.30 tot 16.00 uur) is er in het PLUS-café in de bibliotheek een lezing door Remedica, bureau voor gezondheid en leefstijl. Bewegen levert gezondheidsvoordelen op. Remedica laat daarom zien waarom het belangrijk is om te bewegen. Maar ook onderwerpen als de huid, spieren en hoe ze soepel te houden, darmklachten en mondverzorging komen aan bod. Ben je lid van de bibliotheek? Dan kan je je gratis aanmelden voor deze lezing via hun website.  

  • Tenslotte is er op donderdag 23 september een gratis lunchpauzelezing (12.15 tot 13.15 uur) in de bibliotheek: Regie over je allergie. Wie had er tien jaar gelden gehoord van een glutenallergie? Is een allergie te voorkomen? Neem het heft in eigen hand en pak de regie over jouw allergie. De lunchpauzelezing wordt gegeven door Harry van Egmond van Wellness Unlimited.

Tip: bekijk ook eens onze Factsheet positieve gezondheid!