home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Voorlezen én een bijpassend cultureel uitje

vr 8 apr 2022

Wat is er nou leuker dan het voorlezen van je kind te combineren met een cultureel uitje? Dit voorjaar staan er weer een hoop familievoorstellingen gepland in DE KOM die mooi te combineren zijn met het voorlezen van een bijpassend boek. Dubbele winst, want cultuur en voorlezen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. En natuurlijk is zo’n combi dubbel zo leuk.

Je hoort dit vaker van ons: (voor)lezen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling, woordenschat en het taalgevoel van een kind. Een kwartier per dag is al voldoende. Maar waar begin je dan met voorlezen? Welke boekjes kies je bijvoorbeeld uit? Hiervoor hebben wij de factsheet voorlezen ontwikkeld en natuurlijk kun je altijd naar de bibliotheek komen om advies te vragen, we helpen je graag op weg. 

Space Academy Live & Andre

Op zaterdag 21 mei nemen Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen je mee naar een wereld waar ‘boven’ en ‘onder’ niet bestaan. Waar je kunt hardlopen op de muur en fietsen zonder zadel. De voorstelling heet Space Academy Live, een buitenaards avontuur (8+) 

De boekjes van Andre het astronautje zijn bestemd voor iets jongere kinderen, maar je kunt natuurlijk ook op zoek naar boeken over de ruimte! Zelf je kind laten lezen? Donald Duck heeft ook leuke edities over de ruimte.

Gonnie en Gijsje & Boer Boris is de baas

Voor de jongste kinderen is er de voorstelling Gonnie en Gijsje samen op stap (2+) of  Boer Boris is de baas (4+) allebei te zien in de Kom op 1 mei. Deze voorstellingen zijn gemaakt op basis van prentenboeken en deze zijn allemaal te leen bij de bibliotheek.

Wil je meer informatie over de voorstellingen? Kijk dan op de website van DE KOM.

Voorlezen: activiteiten in de bibliotheek!

Heb je de smaak te pakken? We bieden veel activiteiten aan die te maken hebben met voorlezen, zoals:

  • Ouder-kind ochtend 0-4 jaar: elke woensdagmorgen van 10.00-11.00 uur voor (groot)ouders en hun kinderen. Een kopje koffie of thee, een praatje, een lezing of een workshop, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn.
    Klik hier voor meer informatie
     
  • Taalbrigade Kids:  Elke vrijdag van 9.30-11.45 uur. Speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar organiseert De tweede verdieping taalactiviteiten in de bibliotheek terwijl hun ouders ook oefenen met de taal. Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor meer informatie