home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekentips van het team: spannende titels

di 2 jun 2020

Van 1 t/m 21 juni 2020 vinden de Spannende Boeken Weken plaats. Spanning is het namelijk meest gelezen genre gedurende de zomermaanden. Een deel van het team van De tweede verdieping verliest zich maar al te graag in griezelige, bloederige en/of angstaanjagende boeken. Benieuwd welke titels je niet wilt missen? Je vindt ze hieronder. Lees en huiver mee…

Liefde én spanning

Elly (financieel en administratief medewerker) is gek op Young Adult-boeken in fantasysfeer. “Ik ben een beelddenker en vind daarom niets heerlijker dan helemaal in een boek opgaan. De glazen troon van Sarah J. Maas is onderdeel van een serie van 7 dikke boeken waarin het bloed rijkelijk vloeit. Maar: de boventoon wordt gevoerd door onvoorwaardelijke liefdes die opbloeien.”

Nog een boek uit een serie die je op het puntje van je stoel laat belanden, is Witte dood van Robert Galbraith, tipt Claire (medewerker klantenservice). “Deze serie gaat over privédetective Cormoran Strike, een oorlogsveteraan, en Robin Ellacott, die van secretaresse promoveerde tot partner in het bedrijf. Het zijn leuke en zo nu en dan tegendraadse personages. De boeken zijn ook verfilmd door de BBC onder de titel ‘Strike’.” Leuk feitje: Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling, bekend van Harry Potter.

In de spannende boekentip van Gina (programmaleider Inhoud) vind je geen overvloed aan afgerukte ledematen of bloed dat van de pagina’s drupt. “Integendeel: De boerderij van Tom Rob Smith gaat over het grootste gevaar dat de mens bedreigt: de menselijke hiërarchie. Je wordt door de schrijver op twee sporen gezet. Het boek is er zo eentje van het soort dat je niet loslaat tot je het uit hebt, terwijl er eigenlijk een stapel werk op je ligt te wachten.”

Voor jong en oud

Achtbaanliefhebber? Zet je dan schrap voor de tip van Eva (oud-expert jeugd en jongeren):  Baron 1898 van Jacques Vriens. “Dit boek is geschreven over de gelijknamige achtbaan in de Efteling en het is net zo spannend als de attractie. Een (spook)verhaal over hebzucht, trots en vriendschap. Ideaal om voor te lezen aan je (klein)kinderen – wie weet gaan jullie binnenkort wel samen naar de Efteling!”

Een spannende serie die perfect is om tijdens de vakantie te lezen, is volgens Elselotte (communicatiemedewerker) de Rizzoli en Isles-reeks van Tess Gerritsen. “Er zijn 12 boeken in de serie rondom een medisch onderzoeker en een detective, die stuk voor stuk ontzettend spannend zijn.”

Hillechien (communicatiemanager) raakte in de ban van de uit de hand gelopen fascinatie van hoofdpersoon Rachel Watson voor een groepje jonge mensen in Het meisje in de trein van Paula Hawkins. “Wat maakt dat ze hen maar niet los kan laten? Een spannende wending, het medelijden dat je krijgt vanwege haar alcoholmisbruik en het gegeven dat beetje bij beetje alles uit haar handen lijkt te glippen maakt dat je MOET weten hoe het afloopt…”

Dat de spannende boekenweken voor het hele gezin geschikt zijn, bewijst Rebecca (adviseur en projectleider positieve gezondheid) met haar tips. Zo is ‘klassieker’ Bot en botje van Janet en Allan Ahlberg “perfect voor peuters en kleuters om lekker mee te griezelen met mama en papa. Hetzelfde geldt voor De grotteling van Benji Davies.”

Wat is jouw ultieme thrillertip? Laat het ons weten op Facebook/Instagram en vergeet ons niet te taggen met #dtvboekentip. Opgepast: het team van De tweede verdieping is niet verantwoordelijk voor nagelbijten, nachtmerries en overmatig lezen…