home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

En de Nieuwegeinse Voorleeskampioen is…

vr 24 mrt 2023

Mireya Nielsen! Elk jaar vindt de Nationale Voorleeswedstrijd plaats, een spannende leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Op 23 maart vond in het Anna van Rijn College de Nieuwegeinse finale plaats. Mireya Nielsen mag zich met trots Nieuwegeinse Voorleeskampioen noemen.

Aan de Nieuwegeinse ronde van de voorleeswedstrijd deden dertien leerlingen uit groep 7 en 8 mee. Mireya, een leerling van basisschool Toonladder Galecop, las voor uit het boek Serafina en het versplinterde hart van Robert Beatty en won met haar mooie voordracht van de andere voorlezers. De driekoppige jury bestond uit dichter en schrijver Liz Ditters, voorleesvrijwilliger Leny Adams en Movactor-jongerenwerker Savimby Lansdorf.

Uit het juryoordeel: 

Mireya viel ons direct op. Ze vertelt met een goede intonatie en heeft een goed verhaal uitgekozen!

Op maandag 17 april is de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in het Eemhuis in Amersfoort, waar Mireya nu een plekje voor bemachtigd heeft. Daar strijden nog zeven andere voorlezers om door te gaan naar de landelijke finale. De winnaar van de landelijke finale op 24 mei in Tivoli Vredenburg mag zich De Nationale Voorleeskampioen 2023 noemen.

Bibliotheek De tweede verdieping organiseert elk jaar de Nieuwegeinse ronde van de voorleeswedstrijd om aan kinderen te laten zien dat lezen leuk en waardevol is.