home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Nationale Voorleesdagen | Feest!

wo 28 dec 2022

Voorlezen beleef je samen! Van 25 januari tot en met 4 februari vieren wij de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek. Kom je samen met je kindje een boek uitzoeken? Bijvoorbeeld Maximiliaan Modderman geeft een feestje, dat is het Prentenboek van het jaar. En doe samen mee aan één van de leuke activiteiten in Nieuwegein!

Activiteiten

Mylo Freeman in de bieb

Op woensdagochtend 25 januari openen we de voorleesdagen om 10.00 uur met het boekbezoek van Mylo Freeman, bekend van de Zaza en Prinses Arabella-serie. Luister naar haar verhalen. Daarna gaan we knutselen en er is iets lekkers!
Geef je hier gratis op: tickets.

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella.

Voorleesfeest in het Nederlands en Arabisch

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lezen we op donderdag 26 januari van 15.00 tot 16.00 uur voor uit het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En dat doen we niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Arabisch. Kruip even lekker op schoot of ga zitten in een fijne stoel en luisteren naar de avonturen van het ondeugende Maximiliaan.  
Het voorleesfeest is op inloop.

Poppentheater

Op zaterdagmiddag 28 januari duiken we om 15.00 uur in het verhaal van Maximiliaan met de mooiste poppen van onze collega Karen Schmidt. Daarna gaan we samen knutselen.

Download hier de kleurplaat van Maximiliaan Modderman!

Meer voorleesboeken

Vaak herinner je je het voorleesboek uit je jeugd. En soms wil je er later zelf uit voorlezen. Een voorleesboek gaat dus letterlijk én figuurlijk heel lang mee.

Haal tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari, een voorleesboek bij de bieb. Want daarmee haal je veel meer in huis dan alleen een boek. Heb je inspiratie nodig? Onze medewerkers van de bibliotheek helpen je graag! Of laat je inspireren door De Prentenboeken Top 10.

2 jaar: Nee, zei Konijn | BORA Kiekeboe! | Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?
3 jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje | Kom, we gaan een boek lezen!
4 jaar: De eend die niet van water hield | Ik ben Pippi niet! | De bijzondere beer | Brave hond! Stoute kat!
5 jaar: Een zee van liefde

Ouder-kindochtend

Wil je heel het jaar door tips over leuke voorleesboekjes en voorlezen? En vind je het leuk om met andere ouders in contact te komen? Misschien is onze wekelijkse Ouder-kindochtend dan wat voor jou.


Voorlezen is belangrijk voor kinderen. Waarom? Dat hebben we in kaart gebracht met de factsheet Voordelen voorlezen.

Meer weten over voorlezen: