home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Nationale Voorleesdagen | Monsterjacht

do 30 dec 2021

Van 26 januari tot en met 5 februari vieren wij de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek. We lezen samen Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp. In de bieb en online vind je ook allerlei leuke activiteiten! Ga op monsterjacht en luister naar de verhalen. En: er is een mooie kortingsactie voor nieuwe leden! Lees snel verder.

Voorleesontbijt en feestjes

  • Op woensdagochtend 26 januari openen we de voorleesdagen om 10.00 uur met een heerlijk voorleesontbijt. We gaan lekker smullen, een heleboel monsters vangen en het prentenboek lezen. Geef je hier gratis op: tickets.
  • Ontdek de boeken van de prentenboeken top 10 tijdens de voorleesfeestjes. Kruip lekker op schoot en luister naar de mooie verhalen. Na het voorlezen doen we nog een leuke opdracht.
  • Donderdag 27 januari: De ridder zonder billen en Duizend-en-een paarse djelebba’s 15.30-16.00 uur. Opgeven is niet nodig!
  • Donderdag 3 februari: Heertje en meneertje en Het eiland van olifant. 15.30-16.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Monsterchallenge!

Wil je zelf met je kindje, neefje of buurmeisje ook op zoek naar monsters na het (voor)lezen van het boek? We dagen je uit om te speuren in de bieb! Van 26 januari tot en met 5 februari vind je op de jeugdafdeling namelijk heel veel monsters. Vraag een van onze medewerkers naar de opdracht en misschien winnen jullie wel een leuke prijs!

Laat je ons zien hoe je de speurtocht uitvoert of welk monster jij ziet? Ga ermee op de foto en tag ons dan op Instagram en/of Facebook of stuur een mailtje naar redactie@detweedeverdieping.nu. #voorlezenmaaktjeleuker

Maak ook je eigen kleurige monsters met deze kleurplaat.

Meer voorleesboeken

Samen met Maar eerst ving ik een monster zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek Top 10 vormen. Dat zijn de volgende boeken:

Leen ze op de website: De ridder zonder billen (vanaf 4 jaar) – Muk (vanaf 3 jaar) – Vos gaat een stukje rijden (vanaf 2,5 jaar) – Heertje en meneertje (vanaf 5 jaar) – Het eiland van olifant (vanaf 3 jaar) – Hey baby, kijk! (vanaf 3 maanden) – De koffer (vanaf 4 jaar) – Duizendeneenpaarsedjellaba’s (vanaf 4 jaar) – Daar ben je (vanaf 6 maanden, broertjes en zusjes t/m 4 jaar).

Kortingsactie

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geven we je de administratiekosten cadeau als je een bieblidmaatschap afsluit. Zo is een jeugdabonnement nu helemaal gratis! De korting geldt ook voor de andere volledige abonnementen. Het perfecte moment om zelf ook lekker te genieten van de collecties. 🙂 Je kunt het abonnement afsluiten in de bieb. Voor de eerste 30 nieuwe jeugdleners hebben we een hele leuke goodiebag klaarliggen vanaf 26 januari (mede mogelijk gemaakt door Bruna Muntplein)!

Ouder-kindochtend

Wil je heel het jaar door tips over leuke voorleesboekjes en voorlezen? En vind je het leuk om met andere ouders in contact te komen? Misschien is onze Ouder-kindochtend dan wat voor jou.


Voorlezen is belangrijk voor kinderen. Waarom? Dat hebben we in kaart gebracht met de factsheet Voordelen voorlezen.

Meer weten over voorlezen: