home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Week van Lezen en Schrijven | Activiteiten

di 1 aug 2023

Praat je mee?

Op 13 september houden de Nieuwegeinse griffie en de bibliotheek een avond met de titel Praat je mee?! Tijdens deze avond gaan gemeenteraadsleden en inwoners aan de hand van stellingen in gesprek. Hoe krijg je iedereen in de democratie mee? Een panel bestaande uit raadsleden, taalexperts, journalisten en schrijvers gaat met elkaar in gesprek over democratie, burgerschap, taal en de waarde van lezen. Met onder meer ervaringsdeskundige Marijke Harder (Abrona), opiniemaker Mohammed Benzakour, anderstalige Hikmat Savarov en muzikant Monir Goran.

Woensdag 13 september | 20.00-22.00 | De Voorhof, Wiersdijk 8b | gratis aanmelden

Nieuwegeins Peil

De kunstenaars van Studio 10 en Cimbaal, werk- en dagbesteding, lieten zich inspireren door het werk van Johannes Vermeer, de overbekende schilder van o.a. Het meisje met de parel en Het melkmeisje. Twaalf Nieuwegeinse dichters en schrijvers schreven teksten bij deze kunstwerken. Met onder meer Trea Kamerman, Ingrid van Tellingen, Wim Hartog en Annelie van Dijk. Op de laatste dag van de Week van Lezen en Schrijven bekijken we de resultaten tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Vrijdag 15 september | 13.00-14.30 | Studio 10, Specht 10 | gratis aanmelden

Graffiti in de bieb

‘Van een goeie zin krijg je de mooiste muren’ – Loesje

Tijdens de Week van lezen en schrijven van 11 tot en met 17 september vraagt de bibliotheek extra aandacht voor laaggeletterdheid. Bij de start nodigen we een aantal bekende Nieuwegeiners uit om een mooi woord, een inspirerende zin of een leuke boodschap op de schutting op de bibliotheekvloer te zetten met verf, spuitbus of pen. Laat jij ook een tekst achter?

Hoofdafbeelding ter illustratie