home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Kinderboekenweekfeest 2022: terugblik

ma 17 okt 2022

Vrijdagavond 14 oktober hielpen bijna 100 kinderen mee om allerlei dieren op te sporen en terug te brengen naar ‘hun’ thuis in de boeken tijdens het slotfeest van de Gi-ga groene Kinderboekenweek. De vriendelijke viervoeters, spannende krokodillen, vogels en andere personages uit het dierenrijk waren in aanloop naar de Kinderboekenweek op mysterieuze wijze verdwenen en zorgden voor chaos in de bibliotheek.

Workshops

“Dankzij de hulp van de Nieuwegeinse kinderen is het ons gelukt om alle dierenvrienden terug te begeleiden naar hun verhaal. Gelukkig maar!”, verzucht de opgeluchte jeugdexpert Susanne Mol. De kinderen kregen tijdens vier workshops hulp van echte experts. Zo konden ze botten onderzoeken met het Universiteitsmuseum Utrecht, leerden ze van theater DE KOM hoe ze zelf
dieren spelen, gingen ze de survivaluitdaging van de scouting aan en natuurlijk mocht een (vogeltjes)dans in de silent disco ook niet ontbreken. Ook werden ze mooi geschminkt en aan de ouders was ook gedacht: de band FF-anders vermaakte hen.

Over de Kinderboekenweek

Elk najaar vindt in de bibliotheek de Kinderboekenweek plaats. Naast leuke activiteiten is er veel aandacht voor boeken en leesplezier. Het thema van 2022 is: gi-ga-groen. Meer weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Foto’s

Nog even nagenieten van het kinderboekenweekfeest doe je met onderstaande foto’s:

We zien je graag volgend jaar weer!