home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Kinderboekenweek 2023: terugblik

ma 30 okt 2023

Vrijdagavond 13 oktober was het tijd voor het feest van het jaar: het Kinderboekenweekfeest! Op Buurtplein Zuid deden tientallen kinderen mee aan het slotfeest, vol dansplezier en workshops. Met het slotfeest kwam een einde aan de Kinderboekenweek, die dit jaar in het teken stond van ‘Bij mij thuis’. Door heel Nieuwegein en met hulp van onze partners konden kinderen meedoen aan activiteiten.

Workshops

Het programma was bomvol, van workshops over de stad van de toekomst en illustreren, tot voorleesactiviteiten en knutselmiddagen. “De Kinderboekenweek was een kinderboekenfeest door heel Nieuwegein. Van jong tot oud is er geluisterd, geschreven, gebouwd en gerapt over verhalen over thuis”, vertelt jeugdexpert Susanne Mol.

Over de Kinderboekenweek

Elk najaar vindt in de bibliotheek de Kinderboekenweek plaats. Dit jaar vonden de activiteiten plaats op locaties door heel Nieuwegein, samen met onze partners. Naast leuke activiteiten is er veel aandacht voor boeken en leesplezier. Het thema van 2023 is: bij mij thuis. Meer weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Foto’s

Nog even nagenieten van de Kinderboekenweek doe je met onderstaande foto’s:

We zien je graag volgend jaar weer!