home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

In tweestrijd: goede voornemens

wo 10 mrt 2021

Meer bewegen. Gezonder eten. De agenda minder vol plannen of vrijwilligerswerk doen om iets bij te dragen aan de buurt. Vaak hebben we allerlei goede voornemens en nog veel vaker zetten we deze niet door om in actie te komen of houden we ons nieuwe gedrag niet lang vol omdat we ons in een ’tweestrijd’ bevinden.

We willen bijvoorbeeld wel meer ontspannen maar voelen ons verplicht om allerlei afspraken na te komen en hard te werken. We willen wel gezonder eten maar reserveren geen extra tijd om voortaan elke dag zelf te koken.

Kom uit die tweestrijd!

Wil je uit die tweestrijd komen en dit keer wel al je goede voornemens omzetten in daden? Hieronder enkele tips op een rijtje die je helpen om echt in actie te komen:

  • Omschrijf dat wat je wilt bereiken op een positieve manier en maak je doel concreet: ‘ik wil ontspannen’ i.p.v. ‘ik wil minder stress’. En: ‘ik wil 2x per week bewegen’ i.p.v. ‘ik wil meer bewegen’.
  • Bedenk hoe het is als je je doel hebt bereikt. Hoe voel je je dan? Wat kunnen anderen aan je zien? Op welke manier gedrag je je anders? Bijvoorbeeld: Ik wil ontspannen. Als ik dit heb bereikt dan voel ik me rustig en kan ik me goed concentreren. Mijn gezin merkt aan mij dat ik op een ontspannen manier reageer op bijvoorbeeld ruzie tussen de kinderen.
  • Bedenk wie of wat je helpt om je doel te bereiken. Bijvoorbeeld: mijn buurman wil ook meer bewegen. Ik spreek met hem af dat we samen 2x per week gaan hardlopen.

Op zoek naar nog meer tips rondom het in actie komen wat betreft je goede voornemens, een gezonde(re) leefstijl en meer vitaliteit? Kijk dan op onze pagina Gezondheid & Leefstijl.