home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Online cursus van de maand: Omgaan met laaggeletterdheid

vr 8 sep 2023

Van 8 t/m 15 september vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. In deze week is er aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Hoe herken je laaggeletterdheid, en nog belangrijker: hoe verwijs je laaggeletterden op een waardige manier door naar mogelijkheden om beter te leren lezen en schrijven? Dat leer je in de gratis cursus Omgaan met laaggeletterdheid.

Tip: tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseren wij:

  • 13 september 20.00 – 22.00 uur in De Voorhof, Praat je mee? – laaggeletterdheid en democratie, een debat over (lokale) politiek en taal
  • 15 september 13.00 – 22.00 uur in Studio 10, Nieuwegeins Peil,n Nieuwegeinse auteurs schrijven teksten bij kunstwerken van kunstenaars van Studio 10 en Cimbaal, gebaseerd op het werk van Johannes Vermeer

Meer weten over laaggeletterdheid?

Wat kun je nog meer met je bibliotheekabonnement dan boeken lenen? Nou, veel. Bijvoorbeeld één van de 160 online cursussen volgen van de onlinebibliotheek (je weet wel, waar je ook e-books en luisterboeken kunt lenen met je abonnement). En ook hiervoor geldt: met je abonnement is het allemaal gratis, dus je mag ze ook alle 160 volgen.

Volg gratis online cursussen met je abonnement

Het is een breed scala aan onderwerpen, zoals werk (solliciteren, functioneringsgesprek, timemanagement…), gezondheid (slapen, burn-out, vitaliteit) en persoonlijke kracht (kritisch denken, sociale intelligentie en de kracht van falen). Elke maand lichten we een cursus uit.