home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 70 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 22 feb 2022

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er twee uit:

De talentenfluisteraar: haal het beste uit jezelf

Het hebben van talent gaat niet alleen over ergens uitzonderlijk goed in te zijn, maar het wordt vooral bepaald door het effect dat een activiteit op een persoon heeft. Geeft die activiteit je voldoening, vliegt de tijd al doende voorbij, laadt je je batterij op en kun jij jezelf erin zijn, zijn bepalend om jouw talenten te ontdekken. Middels gesprekken met mensen is een lijst van 39 talenten opgesteld en die worden een voor een nader besproken. Een sneltest biedt de mogelijkheid om je talenten nader te ontdekken. Door het hele boek heen worden allerlei praktijksituaties beschreven die verduidelijkend zijn. Een boek dat de lezer helpt bij het op zoek gaan naar zijn talenten en om zo erachter te komen wat hij zelf met zijn leven kan en wil.

Je vindt het boek in onze catalogus: De talentenfluisteraar / Luk Dewulf

Wat is er eigenlijk met jou gebeurd?

Voorbeeld van afbeelding

Janne (circa 11 jaar) is een leuke slimme meid, dol op eten en wat forser dan de rest van haar familie. Daar krijgt ze wel eens opmerkingen over en op school wordt ze met haar gewicht geplaagd. Ze raakt haar vriendin kwijt, gaat zichzelf steeds lelijker, dikker en stommer vinden en eet en snoept uit verdriet stiekem nog meer. Een leuke jongen uit de klas met wie ze soms gamet, vertrouwt ze ook niet meer, zo slecht is haar zelfbeeld geworden. Haar ouders komen goedbedoelend met een voorstel: ze krijgt geld voor iedere kilo die ze afvalt. Dat werkt; ze eet weinig, sport veel en wordt dunner en dunner. Te dun zelfs, maar niet gelukkiger; haar slechte zelfbeeld krijgt steeds meer macht, totdat haar ouders haar echte problemen onderkennen. De boodschap van het boek: je mag er zijn zoals je bent.

Je vindt het boek in onze catalogus: Wat is er eigenlijk met jou gebeurd? / Jenny Jordahl

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.

Bekijk ook alle andere boekenvondsten!