home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 139 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 27 feb 2024

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. Op het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. Populaire boeken, maar ook boeken die aandacht verdienen vanwege hun bijzondere inhoud. Echte boekenvondsten dus.

Worstelingen : over vlees, idealen en de toekomst van ons eten

Auteur Samuel Levie, worstmaker bij Brandt & Levie, co-founder van campagnebureau Food Cabinet en columnist bij o.a. Het Parool, schreef een boek over vleesconsumptie, idealen en de toekomst van eten. Het boek onderzoekt de huidige vleesconsumptie in Nederland, die ondanks de groeiende populariteit van veganisme en flexitarisme, nog steeds hoog is. Het belicht de strijd tussen veganisten en fervente vleeseters, en de groeiende zorgen over de klimaatcrisis, stikstofproblematiek en schandalen in slachthuizen. De auteur onderzoekt hoe de vleesconsumptie zo uit de hand heeft kunnen lopen en biedt tips voor een gezonder voedselsysteem.

Je vindt het boek in onze catalogus: Worstelingen / Samuel Levie

Vosje moet jagen

Een prentenboek over een jong vosje dat voor het eerst op jacht moet. Hij wil geen dieren vangen en keert steeds terug naar huis met iets anders dan prooi, zoals een speelkameraadje, wortels en bessen. Papa en mama vinden dat raar. Ze sturen hem keer op keer het bos in met de opdracht een dier te vangen. Vosje is bang dat hij nooit meer naar huis kan als hij niets vangt. Maar dan maakt vosje iets heel bijzonders.

Je vindt het boek in onze catalogus: Vosje moet jagen / Brigitte Minne

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!