home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Boekenvondst 110 – elke dinsdag nieuwe boeken

di 14 feb 2023

Elke dinsdag stallen we nieuwe boeken uit in de bieb. In het schap ‘Nieuwe boeken’ vlakbij de balie. En daar deden we toch mooie Boekenvondsten… Ons team kiest er deze week één uit:

De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie: 101 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu

Het ‘Koninkrijk’ uit de titel betekent in deze bundel gedichten uit Nederland, Indonesië, Antillen, Suriname en het werk van Nederlanders met een andere oorsprong. Ook zijn er anderstalige, maar in Nederlands vertaalde gedichten opgenomen. Zelfs de Friese taal ontbreekt niet. De poëzieliefhebber vindt hierin veel van zijn/haar gade, bijv. het prachtige gedicht van Jan Widdershoven; een passage ‘voor me zit een ekster / te schreeuwen in zwart wit / de bladeren van de struiken / bibberen een beetje / in de koude wind. Uit de gedichten komen meerdere tijdbeelden vanaf 1945 in zicht.

Je vindt het boek in onze catalogus: De eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie

De boekenbus van eland

Hartverwarmend prentenboek als een eerbetoon aan verhalen en het belang van de bibliotheek. Eland is een fantastische verhalenverteller. Elke avond gaat het hele gezin bij de open haard zitten voor een verhaal. Op een avond kan Eland echter geen nieuw verhaal bedenken. Hij vraagt andere dieren in de omgeving om een verhaal, maar niemand kan hem helpen. De dag erna gaat hij naar de bibliotheek vol verhalen, en na verloop van tijd komen er steeds meer dieren naar zijn verhalen luisteren. Dan bouwt hij een oude bus om tot een boekenbus, waarmee hij de hele buurt verrast.

Je vindt het boek in onze catalogus: De boekenbus van eland / Inga Moore

Aanwinstenmail

Via de mail op de hoogte gehouden worden over onze aanwinsten? We versturen wekelijks aanwinstenmails over nieuwe boeken die je bij ons kunt lenen. Je kunt je aanmelden voor deze mails als je inlogt op onze website met het nummer op je pas dat begint met 083 en je wachtwoord. Ga vervolgens naar ‘Mijn menu’ en naar ‘aanwinstenmail’ om je aan te melden.


Bekijk ook alle andere boekenvondsten!