home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Met deze boekentips ben je klaar voor het nieuwe werk- of schooljaar

ma 31 aug 2020

De vakantie is voor veel mensen voorbij. De schoolboeken mogen worden afgestoft en de werktas mag uit de wilgen worden gehaald. Heb je nog een beetje last van frisse tegenzin? Met deze boekentips van het team van De tweede verdieping kun je met hernieuwde kracht aan de slag.

Focus op je werkplek of start in de keuken

Opgeruimd! Op het werk

Claire (medewerker Klantenservice) tipt een boek waar je ook bij je collega’s punten mee scoort: Opgeruimd! Op het werk van Marie Kondo. “Niet te vergelijken met het opruimen thuis natuurlijk (ik zie me niet met stukken in de hand zitten om te bekijken of ik er blij van word), maar wél iets waar je collega’s heel blij mee maakt. En zo’n moment na de vakantie lijkt me een mooi moment om met een schone lei te beginnen.”

Toe aan wat meer aandacht voor eten? In de keuken van Ria (oud-adviseur) zijn ze fan van de kookboeken van Yotam Ottolenghi. “We hebben bijna alles van hem staan. De boeken zitten vol (simpele) recepten met verbluffend lekker en veelal vega(n) resultaat.” In de collectie van De tweede verdieping zijn Het Kookboek, NOPI, Plenty More en Sweet te vinden.

Naar school  

Ouders en verzorgers weten dat het weer naar school gaan van de kinderen een hele overgang is. Rebecca (adviseur en projectleider positieve gezondheid): “Zeker wanneer kinderen naar groep 3 gaan. Dat is allemaal zo anders. Het boek Hoera, ik ga naar groep 3! van Marianne Busser helpt hierbij.”

Normale mensen van Sally Rooney

Wie net als Elselotte (communicatiemedewerker) zo nu en dan juist terug verlangt naar de school- en studiedagen, kan het hart ophalen aan Normale mensen van Sally Rooney. “Zo’n boek waarin je meteen verdwijnt. Over liefdes, jezelf ontdekken en hoe lastig -en mooi- je schooltijd kan zijn.”

De boekenkast uitspitten

Hoe vaak lees je een boek en denk je achteraf: dat was een goed boek! Maar… volgens mij viel er nog veel meer uit te halen/lezen

Liselore – directiesecretaresse/redacteur

“Hoe vaak lees je een boek en denk je achteraf: dat was een goed boek! Maar… volgens mij viel er nog veel meer uit te halen/lezen”, zegt Liselore (oud-directiesecretaresse/redacteur). “Zoveel lagen zitten er verwerkt in een (goed) boek en wat een heerlijkheid als je zo’n laag of verborgen clou ontdekt tijdens het lezen. Dat vereist natuurlijk wel wat (lees)oefening en het boek van Lidewijde Paris Hoe lees ik? helpt je daar goed mee op weg. Het boek staat vol met aanwijzingen om anders te lezen én voorbeelden uit boeken die je meteen weer op je leeslijst zet om (opnieuw) te lezen.”

 Leven en laten leven van Hendrik Groen

‘Ze werkt in een modezaak voor dames met een maatje meer. Daar doet ze heel gewichtig over’, zo stelt hoofdrolspeler Arthur Ophof zijn vrouw voor. Deze en meer humoristische zinsneden zijn volgens Hillechien (communicatiemanager) kenmerkend voor Leven en laten leven van Hendrik Groen. “Een perfect boek, met korte hoofdstukken, dat je tussen de bedrijven er gemakkelijk even bij pakt. Het voert je mee naar het absurdistische verhaal van een man die zijn eigen begrafenis wil meemaken en zijn hele leven in ogenschouw neemt. Een boek dat je op speelse wijze even wegvoert van je dagelijkse beslommeringen…”

Welke boeken geven jou nieuwe kracht en inspiratie? Laat het ons weten op Facebook/Instagram en vergeet ons niet te taggen met #dtvboekentip.