home

menu

Lid worden Inloggen Voorlezen aanzetten

Nieuws

Avontuurlijke activiteiten

do 31 mrt 2022

Ga tijdens de Lampolezing op donderdagavond 21 april op avontuur in de magisch-realistische wereld van de Vlaamse auteur Hubert Lampo. Of bezoek een van onze communities waarin het maandthema Op avontuur centraal staat! Welke activiteiten móet je als echte avonturier bezoeken?

Op avontuur in een magisch-realistische wereld

Ga tijdens de Lampolezing op donderdagavond 21 april op avontuur in de magisch-realistische wereld van de Vlaamse auteur Hubert Lampo. Een aantal auteurs ging je voor en liet zich inspireren door de auteur. Beleef het mee tijdens de lezing, die georganiseerd is in samenwerking met het Hubert Lampo-genootschap en Kunstgein.
En bekijk het werk van zeven kunstenaars die op 1 van de 4 geselecteerde verhalen van Lampo gereageerd hebben met beeldend werk dat in de bibliotheek te zien zal zijn.

Toegang is gratis. Meld je online aan.

Avontuur, goed voor lichaam en geest

Je horizon verbreden, op stap gaan, nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer is. Reizen, sporten, ontspannen, vrijwilligerswerk gaan doen, een muziekinstrument gaan bespelen? Avontuur is goed voor lichaam en geest. Maar wat als je alleen bent? Hoe pak je dat aan? Hoe breng je dan structuur aan in je leven? Hierover gaan de wekelijkse PLUS-cafés in april.

Toegang tot het PLUS-café is op inloop. Doe gezellig mee!

Ga je mee op avontuur in de bibliotheek?

Tijdens de ouder-kindmiddagen in april gaan we samen op avontuur met de spannendste verhalen en activiteiten. Komen jij en je kind bijvoorbeeld een eigen video maken bij de ouder-kindmiddag van 8 april? Bedenk jouw eigen avontuurlijke verhaal voor jouw stop-motion video, een filmtechniek waarbij je een heleboel foto’s achter elkaar plakt, zodat je bewegend beeld krijgt.

Of luisteren jullie graag naar een spannend avontuur tijdens het poppentheater op 22 april?

Op avontuur tijdens de ouder-kindochtend

Elke woensdagochtend is er een ouder-kindochtend in de bieb van 10.00-11.00 uur. De ouder-kindochtend is een gezellige bijeenkomst voor (groot)ouders en hun kinderen en kleinkinderen (0-3 jaar). Hier kan je samen lekker spelen, lezen en ontspannen. Ook ontmoet je andere ouders. Samen deel je je ervaringen, bespreek je waar je tegenaan loopt, en wissel je tips uit. Het thema deze maand is: Op avontuur!